![]() |
| svrab .... |
|
ada12
Užívateľ
![]()
|
moze mat morca znovu svrab po niekolkych mesiachoch aj ked dostalo inekciu ? .......
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Ano, moje nestastne prasiatka su toho tiez zivym dokazom. Po mesiaci a pol kupelov a dezinfekci klietky a pomaly celeho bytu... je to tu zas!
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ada12
Užívateľ
![]()
|
pretoze moj sa nejako viacej zacal skrabkat a niekedy ako keby sa mikol a poskrabal sa to misto kde sa skrabava ako by tam nieco mal ....ale stale to tam pozeram a nema tam nijaku vypadanu srst ani nic len sa viacej skriabe niekedy
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
kulshedra
Site Admin
![]()
|
Nas Dodo mal svrab..popis liecby je inde..ale zmenili sme aj stravovacie navyky - dostavaju obaja nasi morcici len stavnate a seno. Tycinky sme prestali kupovat uplne..miesto toho dostavaju zrnove zmesi raz dva krat do tyzdna ako pochutku. Odkedy podavame viac stavnate a seno, Dodo ma krajsiu srst a Gejza Leo tiez, i ked on svrab nemal..Oboch vsak preventivne, raz za pol roka vykupem v Neostomosane....no a cistota klietok je samozrejmost
|
||||||||||||
|
_________________ Prvý minister GejzaLeo a Jeho Veličenstvo Dodo |
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Ved moje tiez dostavaju len seno (to maju nonstop k dispozicii - vlastnorucne nasuseny vyber najkvalitnejsej travy a bylin) a cerstve ovocie/zeleninku. Cistim kazdy den jak blazon ale stale sa toho neviem zbavit. A vzdy ked ideme k doktorke tak tam vsetci hikaju ze aku maju krasnu srst...no ale zeby im to pomohlo.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
evinka66
Začiatočník
![]()
|
prosim vas ako vyzera svrab?dnes som daske nasla na boku riedku srst a ma tam take akokeby chrasty,a na malom mieste ako keby chrasta s krvou.prosim poradte
|
||||||||||||
|
_________________ rozetová samička Dáška |
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Moze to byt svrab podla toho co opisujes. Radsej zajdi za veterinarom.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
evinka66
Začiatočník
![]()
|
a nejake domace rady?cim by som to mohla zastavit?
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Domace rady nepomozu - musis za vetom. O liecbe sa tu uz pisalo fakt vela, ale ak si si nie ista ze to je svrab na vlastnu pest neskusaj ziadne liecebne postupy.
Popozeraj temy, svrab je pomerne diskutovana tematika (nanestastie) |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
evinka66
Začiatočník
![]()
|
no bola som u veta.a povedal mi velke h....! ze to este nevyzera na svrab.a dal im nieco do vody proti podrazdeniu!ach!!!!
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
kulshedra
Site Admin
![]()
|
tak to si sa ozaj dozvedela vela
|
||||||||||||
|
_________________ Prvý minister GejzaLeo a Jeho Veličenstvo Dodo |
|||||||||||||
|
evinka66
Začiatočník
![]()
|
dakujem, ale myslim ze to nieje svrab,lebo ona sa len viac skriabe ale myslim ze ju to uz prechadza ale skusim ten neo:)
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
feha
Site Admin
![]()
|
Ja som minulý týždeň brala Bertíka k veťke, lebo sa škriabal a našla som také lupinky v strede roziet... veťka zoškrabom nezistila parazity, ale preventívne dostal Ivermectin a dostane ešte jeden, aj som ho vymáčala v tom smradľavom Neostomosane, a aj tak sa škriabe a hryzie. A stále na rovnakých miestach. Vraj to môže byť aj precitlivelosť pokožky na miestach, kde je bledá srsť. Tak neviem, lebo je pravda, že tie lupinky sú len na bledých miestach, v tmavej nemá nič, ani sa tam neškriabe.
Baby sme zatiaľ neriešili, lebo sa neškrabú, ale asi nás s Bertíkom čaká pre istotu jeden zoškrab, chúďa malé, ak sa tam niečo nájde, tak ten Ivermectin ide všetkým a smradľavé kúpele ani nehovorím. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Tak toto vyzera presne ako to co maju moje. Na jednom mieste sa im tiez robia ako keby lupiny a svrbi ich to tam na dotyk. Ale ziadne chrasty.
Zoskrab nic nenasiel, Neostomosan ani tie injekcie (dostali sice len jednu) nepomohli nadlho. Uz druhy raz maju vyholene prdelky, chudence. feha: ak zistite s Bertikom nieco konkretne, napis sem pls. Moje to nemaju len na svetlej pokozke. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Časy uvádzané v GMT + 1 hodina |
||
| Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre |