Obsah fóra morčatá.sk

morčatá.sk
fórum a fotoalbum venované chovateľom a milovníkom morčiatok
Odpovedať na tému
p.j.Jack
Stálica
Stálica

Založený: 21.03.2008
Obrázky: 46
Personálna galéria: 23
Odpovedať s citátom
Ja som moju skinnyčku feebeenku liečila neostomosanom a žije šťastný šťastný šťastný riedila som ho 1:400.
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - p.j.JackOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránkyICQ
presne
Lucik 24
Stálica
Stálica

Založený: 28.06.2009
Obrázky: 2
Odpovedať s citátom
presne to co hovorila skrabka sa skrabka sa a nic tam nema hmm

www.morciatko.estranky.sk - Moja stránka
www.morcata.slovakforum.net - Moje Forum
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - Lucik 24Odoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránkyICQ
bishu
Nováčik
Nováčik

Založený: 06.03.2009
Obrázky: 0
Odpovedať s citátom
Tak aj my máme svrab. To sú tie chovoprodukty ako ste hovorili.. Piškótik dostal dve injekcie: antibiotiká - baytril a proti tomu svinstvu -noromectin a na umývanie peroxyderm. Včera dostal tie injekcie aj som ho čistila tým "šampónom", ale žeby bol kľudnejší, to sa povedať nedá. Zajtra ho zase budem "drhnúť" tým šampónom a dvakrát denne mu dávam do papuľky to antibiotikum. Dezinfikovala som veci Savom. Napíšete mi, či je podľa vás liečba správna? Vy tu väčšinou píšete o iných liekoch a prípravkoch, tak sa s Vami chcem poradiť.
Díky!
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - bishuOdoslať súkromnú správu
Elba
Stálica
Stálica

Založený: 23.11.2007
Obrázky: 57
Personálna galéria: 53
Odpovedať s citátom
Noromectin je pripravok obsahujuci ucinnu latku ivermektin perfektné Tato latka sa pouziva najcastejsie v boji proti svrabu a je aj najucinnejsia..
Nie je mi dost jasne, preco vet nasadil Baytril... Ma morcik kozu velmi zapalenu od skrabania sa a plnu chrasticiek?
V kazdom pripade treba nasadit aj probiotika, najdes tu o nich viac tem a rad od chovatelov, aby mu nerozhadzali crevnu mikrofloru..

CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - ElbaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
bishu
Nováčik
Nováčik

Odpovedať s citátom
Díky Elba! Tie probiotiká určite dám.
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - bishuOdoslať súkromnú správu
kulshedra
Site Admin
Site Admin

Založený: 18.11.2006
Obrázky: 48
Personálna galéria: 21
Odpovedať s citátom
zaujimave, ze si dostala aj antibiotika....Dodo ked to mal dostal 2injekcie ivermectinu 2x po siedmych dnoch a na vykupanie a dezinfekciu klietok Neostomosan (smrdi to ako v marnici, ale je to ucinne) riedi sa to v 2 l. vody. Peroxyderm sampon mam tiez...a v tom ich (Doda a aj Gejzu Lea) preventivne 1 az 2x do roka vykupem....alebo raz v Neostomosane....

Odporucam aj upravit jedalnicek - viac stavnateho - ovocie zelenina, trava....seno, menej zrn....a tycinky vobec žmurk

Prvý minister GejzaLeo a Jeho Veličenstvo Dodo
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - kulshedraOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránkyICQ
bishu
Nováčik
Nováčik

Odpovedať s citátom
Zrno mu dávam len veľmi málo. Je pravda, že mu dávam Cavia Nature, ale to len takú trošku každý deň, ale hlavne zelené čerstvé. Tie antibiotiká dostal, lebo za jednu noc si to vykúsal do krvi a teraz v tom bohužiaľ ďalej pokračuje. Asi to strašne účinkuje, lebo je ešte viac "besný" ako predtým. Aj keď som ho dobre opláchla.Hoci vetka hovorila, že po tom "šampóne" sa mu uľaví, ale mám pocit že ho to ešte viac dráždi, ale pokračujeme zajtra vo vymývaní. Ešte sa chcem spýtať: Stačí na dezinfekciu vecí Savo? Vetka síce hovorila(čo sa mi po prečítaní Vašich rád nezdá), že dezinfikovať sa NEMUSÍ. Že keby som ho na dva dni dala inde, tak ten svrab by už nebol v klietke, lebo by bez hostiteľa (morčaťa )neprežil. Čo vy nato, chovatelia?
Elba
Stálica
Stálica

Založený: 23.11.2007
Obrázky: 57
Personálna galéria: 53
Odpovedať s citátom
Dezinfikovat v kazdom pripade... Savo stacit, lepsie je kupit Arpalit spray alebo Biokill, skratka hocico s permehtrino ma tym klietku poriadne vystriekat.. Ucinny je aj pripravok Neostomosan, ktory spominala kulshedra....
Svrabovcov je viac druhov:niektore bez hostitela nepreziju vobec, ine su schopne prezit aj 3 tyzdne, tak isto vajicka vydrzia bez hostitela dlhsiu dobu (u nich je potrebne teplo a v tomto pocasi sa zabezpeci aj "normalnou" dennou teplotou).
Tie antibiotika na skrabanie... Ci viac nepokazia.. Na to aby sa prestala morka skrabat by mohol aplikovat aj nieco ine, mozno aj s menej vedlajsimi ucinkami na morku. Ale vet ju videl, sam usudil co je najlepsie a uricte s tym ma aj nejake skusenosti.

CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - ElbaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
kulshedra
Site Admin
Site Admin

Založený: 18.11.2006
Obrázky: 48
Personálna galéria: 21
Odpovedať s citátom
aj ja zdoraznujem dezinfikovat, dezinfikovat..!!!!pripadne na to dokup aj ten Neostomosan a s tym riadne poumyvaj klietku. Treba dezinfikovat aj potom ked sa z toho chudacik dostane. Kedze je vykusany az do krvi, asi ho tie prostriedky aj drazdia..No viem, ze Dodo bol po vykupani v Neostomosane i v Peroxyderme pokojny... hmm
Pocas liecby mu nedavaj do klietky ani piliny - len handricky alebo papier a musis sa obrnit trpezlivostou a casto menit...zelame skore uzdravenie morcovi a Tebe trpezlivost Happy

Prvý minister GejzaLeo a Jeho Veličenstvo Dodo
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - kulshedraOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránkyICQ
Nathaliii
Stálica
Stálica

Založený: 21.02.2007
Obrázky: 65
Personálna galéria: 30
Odpovedať s citátom
bishu: na upokojenie podráždenej pokožky použi vývar z repíka, my sme ho pri liečbe svrabu použili.
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - NathaliiiOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
bishu
Nováčik
Nováčik

Odpovedať s citátom
Ďakujem Vám za rady. Piškótik je už pokojnejší, aj keď to nechcem zakríknuť už sa aj menej škrabe. Nasadila som Hylak podľa Vášho návodu a budem to kombinovať s jogurtom so živou kultúrou (samozrejme biely čistý bez cukru). Myslím, že by sa to nemalo "biť". Toho jogurtu na jednu dávku stačí asi 1 ml? Ak mi to "odobríte" 3x do dňa probiotiká (2x Hylak raz jogurt), môže to tak byť? Alebo radšej len jogurt? Práve ho idem "drhnúť", tak sa teším na ten piskot...

Ešte raz ďakujem Vám.
martuska
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Založený: 28.10.2007
Obrázky: 31
Personálna galéria: 28
Odpovedať s citátom
kolko stoji ten Neostomosan ? veterinarky maju teraz dovolenku a nie som si ista ci je to svrab, tak by som ju skusila vykupat...alebo vyhladam ineho veta ... neutral
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - martuskaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
p.j.Jack
Stálica
Stálica

Založený: 21.03.2008
Obrázky: 46
Personálna galéria: 23
Odpovedať s citátom
Dá sa kupiť v lekarni a cena je do 1,50 eura(45,-)...záleží od lekarne
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - p.j.JackOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránkyICQ
martuska
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Založený: 28.10.2007
Obrázky: 31
Personálna galéria: 28
Odpovedať s citátom
aha tak dakujem Happy
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - martuskaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
dominikuska
Nováčik
Nováčik

Založený: 18.05.2007
Obrázky: 28
Personálna galéria: 19
Odpovedať s citátom
Minuly tyzden som bola u veterinarky. Mojmu Mikeymu som nasla hole miesto, taku lysinku na chrbatiku. ma ich 2. Veterinarka povedala, ze su to roztoce. Je to to iste ako svrab? Na srst mu strekla taku vodicku a domov mi dala pre neho nejake vitaminy. Riedim mu to s vodou, ale nechce to pit, tak mu to kazdy den injekcnou striekackou tlacim rovno do papulky. na holych miestach nema ranky ani chrasty. Akurat ze moje morcatko je uz veteran, tiahne na siedmy rok a veterinarka mi povedala ze ma uz starecku kozu. Myslite ze je to spravna liecba? Mikey sa nesprava inak , akurat v poslednej dobe viac oddychuje a trochu pochudol, ale je to tym vekom, papat mu chuti, stale je zvedavy, moj maly senior happy
A este otazka: Moze morca so svrabom/roztocmi nakazit ludi?
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - dominikuskaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail

Odpovedať na tému    Obsah fóra morčatá.sk -> Choroby Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší
Strana 4 z 6