Obsah fóra morčatá.sk

morčatá.sk
fórum a fotoalbum venované chovateľom a milovníkom morčiatok
Odpovedať na tému
Katy
Site Admin
Site Admin

Založený: 08.05.2005
Obrázky: 106
Personálna galéria: 80
Odpovedať s citátom
no takto tazko povedat, moze to byt svrab, hlavne ak sa skrabe alebo nejake ine parazity. bolo by dobre navstivit nejakeho dobreho veterinara.
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - KatyOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Elba
Stálica
Stálica

Založený: 23.11.2007
Obrázky: 57
Personálna galéria: 53
Odpovedať s citátom
skor je to problem s mazovou zlazou, ktora je presne v tomto mieste..
vhodne je umyt zadocek, odmastit ho, a niecim dezinfekcnym ale nie extra agresivnym (roztok betaidne alebo chlorhexidinu) zlazku vycistit..
niektore morky maju tendenciu mat s tym problemy, potom sa im na celom zadocku tvoria aj supinky a zo zvysenej tvorby mazu zacne vypadavat aj okolita srst...

CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - ElbaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
martusqa
Nováčik
Nováčik

Založený: 23.02.2010
Obrázky: 0
Odpovedať s citátom
evinka66 Napísal:
baby moja mala ma tiez taketo problemy.ale zatial iba v malom mnozste ma jednu krvavu chrastu a zopar lupin uz nejake chrasty mala aj predtym ale po repikovom kupeli zmizli.teraz to ma zas...neviem od coho by to mohla mat.ale budem to pozorovat.

pisem trochu neskor no ale mam sajnu co to je moje morca to malo boli to nejake plesne a este neco uz nwm ale ja si myslim ze to malo z travi alebo z ovocia z obchodu lebo avocie a zelenina maju postreky vselijake a ze by to uskodilo chod k tomu veterinarovi este lebo ked to zoberes na vlastnu pest tak ti moze zomret vermi a uz si nekupuj morca zo zverincu pretoze tie su dost chytlave na taketo choroby....
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - martusqaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Every
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.11.2009
Obrázky: 0
Odpovedať s citátom
pises uz riadne neskoro: Zaslal: Po Feb 09, 2009 9:33 pm
kukni si naprv datum kedy to dotycny zaslal, tu otazku a az potom rad;)

Stálica

Odpovedať s citátom
pri plesniach nie su krvave chrasty...

CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - ElbaOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Mirra
Stálica
Stálica

Založený: 20.05.2008
Obrázky: 26
Personálna galéria: 24
Odpovedať s citátom
Elba Napísal:
skor je to problem s mazovou zlazou, ktora je presne v tomto mieste..
vhodne je umyt zadocek, odmastit ho, a niecim dezinfekcnym ale nie extra agresivnym (roztok betaidne alebo chlorhexidinu) zlazku vycistit..
niektore morky maju tendenciu mat s tym problemy, potom sa im na celom zadocku tvoria aj supinky a zo zvysenej tvorby mazu zacne vypadavat aj okolita srst...

Preeesne toto mali dve moje morči, údajne na to trpievajú viac samci ako samice, no neviem, čo je na tom pravdy, keďže ja som s tým mala problém u samičky aj u samčeka Happy.

Elba Napísal:
pri plesniach nie su krvave chrasty...

S týmto si dovolím trošku nesúhlasiť, zažila som u morčiat aj svrbivé plesne, ktoré si morčiatka škrabali, a tým pádom im z toho vznikli krvavé ranky a neskôr chrastičky.

I am in love with animals and I feel fine.
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - MirraOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Elba
Stálica
Stálica

Odpovedať s citátom
zaklad pri plesni je vypadane miesto,lupiny, supiny..
plesne povacsinou nesvrbia, pokial sa to nedozenie do takeho stadia, ze je morca uz cele opelichane..

krvava chrasta moze byt spustac plesnoveho ochorenia, kedy dojde k naruseniu pokozky a jej "imunity", tym padom je pristupnejsia a menej odolna voci takymto atakom.

Elba
Stálica
Stálica

Odpovedať s citátom
pripadne este krvava chrasta moze vzniknut , ked sa nalepy lupin a supin strhnu (opat velmi vysoke stadium ochorenia, ktore u moociat malokedy vidat, ale u krav je velmi bezne)

Mirra
Stálica
Stálica

Odpovedať s citátom
No u nás to nebolo vôbec vysoké štádium ochorenia (tam by som to dospieť nenechala), bolo to práveže v jeho počiatkoch a veterinár mi potvrdil, že niektoré druhy plesní môžu byť svrbivé, takže sme na takú mali asi prsote "šťastie". Názov tej plesne si však žiaľ nepamätám, i keď mi bol po jej rozbore v laboratóriu povedaný, ale na mňa sú to moc dlhé a ťažké slová.

OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - MirraOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Elba
Stálica
Stálica

Odpovedať s citátom
vacsinou su to bud trychophyton, alebo microsporum, mam dojem ze microsporum je menej caste ale svrbivejsie ako trychophyton..
ja som sa zatial stretla len s trychophytonom, u roznych zvierat, svrbive to nebolo, (akurat v tych vysokych stadiach skutocne doslo k odlupovaniu sa obrovskych lozisk a vzniku chrast) tak tipujem svrbivost na to microsporum (100% na to pozriem doma, z hlavy si nepamatam)...
je este par typov plesni, ale tie tiez v hlave nenosim, na morkach pokial viem boli popisane trychophytony, microsporum a saprofyticke plesne..
edit:este so mzabudla na kvasinky Malassezia, u tych bolo popisane svrbenie, ked si dobre pamatam....

zase do urictej miery zavisi aj na citlivosti a vnimavosti jedinca, ja sa skrabem uz len pri slove plesen smiech

Mirra
Stálica
Stálica

Odpovedať s citátom
Hej, hej, je to individuálne smiech .

svrab
lumoska
Začiatočník
Začiatočník

Založený: 19.03.2010
Obrázky: 52
Personálna galéria: 49
Odpovedať s citátom
Tak aj my uz mame asi svrab, aj ked veterinar povedal, ze si nie je isty, ze mozno je to aj alergia. Mame dve morciatka, ale iba jednej vypadala srst, na bruchu uplne a po chrbte ma tiez lisiny a chrasty. Druha vsak nema ziadne priznaky, tak neviem. Ale tie injekcie su starsne, pichol ich obidvom a jedna drzala ako kamen a druhu zas museli traja ludia drzat:D...sa vet bal, ze infarkt dostane:/ Dufam, ze o tyzden to uz bude vnimat lepsie.
Btw.: som tu nova, som si pozerala an webe nieco o tych nasich potvorkach a sa mi to tu celkom zapacilo, dobre si vymenit info:)

http://www.morcata.sk/forum/album_personal.php?user_id=2063
OfflineZobrazit informácie o autoroviPersonálny Foto Album - lumoskaOdoslať súkromnú správu
najki
Začiatočník
Začiatočník

Založený: 16.06.2009
Obrázky: 18
Personálna galéria: 14
Odpovedať s citátom
Tak vitaj lumoska, dufam, ze injekcie zaberu, nezabudni dezinfikovat, to ale asi vies. Mna zas tesi, ze pribudol niekto, komu slovenska gramatika nie je cudzia šťastný

Odpovedať na tému    Obsah fóra morčatá.sk -> Choroby Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6