![]() |
|
Elba
Stálica
![]()
|
skor je to problem s mazovou zlazou, ktora je presne v tomto mieste..
vhodne je umyt zadocek, odmastit ho, a niecim dezinfekcnym ale nie extra agresivnym (roztok betaidne alebo chlorhexidinu) zlazku vycistit.. niektore morky maju tendenciu mat s tym problemy, potom sa im na celom zadocku tvoria aj supinky a zo zvysenej tvorby mazu zacne vypadavat aj okolita srst... |
||||||||||||
|
_________________ CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček |
|||||||||||||
|
martusqa
Nováčik
![]()
|
pisem trochu neskor no ale mam sajnu co to je moje morca to malo boli to nejake plesne a este neco uz nwm ale ja si myslim ze to malo z travi alebo z ovocia z obchodu lebo avocie a zelenina maju postreky vselijake a ze by to uskodilo chod k tomu veterinarovi este lebo ked to zoberes na vlastnu pest tak ti moze zomret vermi a uz si nekupuj morca zo zverincu pretoze tie su dost chytlave na taketo choroby.... |
||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
|
Every
Užívateľ
![]()
|
pises uz riadne neskoro: Zaslal: Po Feb 09, 2009 9:33 pm
kukni si naprv datum kedy to dotycny zaslal, tu otazku a az potom rad;) |
||||||||||||
|
_________________ ![]() |
|||||||||||||
|
Elba
Stálica
![]()
|
pri plesniach nie su krvave chrasty...
|
||||||||||||
|
_________________ CHS Fortis: sheltia Molly, hladka Dolly, rozeta Lolly, sheltia Natalis Lambada, sheltia Isabell Ratcatcher, coronetka Inka Ratcatcher , sheltiak Nickola Cavia Psi Mysteria, peruanci Fam, Quake, Question, Poly a Viona z Úholiček |
|||||||||||||
|
Mirra
Stálica
![]()
|
Preeesne toto mali dve moje morči, údajne na to trpievajú viac samci ako samice, no neviem, čo je na tom pravdy, keďže ja som s tým mala problém u samičky aj u samčeka
S týmto si dovolím trošku nesúhlasiť, zažila som u morčiat aj svrbivé plesne, ktoré si morčiatka škrabali, a tým pádom im z toho vznikli krvavé ranky a neskôr chrastičky. |
||||||||||||||||
|
_________________ www.chsmoonstarr.estranky.sk www.mojemilezvieratka.estranky.cz I am in love with animals and I feel fine. |
|||||||||||||||||
|
Elba
Stálica
![]()
|
zaklad pri plesni je vypadane miesto,lupiny, supiny..
plesne povacsinou nesvrbia, pokial sa to nedozenie do takeho stadia, ze je morca uz cele opelichane.. krvava chrasta moze byt spustac plesnoveho ochorenia, kedy dojde k naruseniu pokozky a jej "imunity", tym padom je pristupnejsia a menej odolna voci takymto atakom. |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Elba
Stálica
![]()
|
pripadne este krvava chrasta moze vzniknut , ked sa nalepy lupin a supin strhnu (opat velmi vysoke stadium ochorenia, ktore u moociat malokedy vidat, ale u krav je velmi bezne)
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Mirra
Stálica
![]()
|
No u nás to nebolo vôbec vysoké štádium ochorenia (tam by som to dospieť nenechala), bolo to práveže v jeho počiatkoch a veterinár mi potvrdil, že niektoré druhy plesní môžu byť svrbivé, takže sme na takú mali asi prsote "šťastie". Názov tej plesne si však žiaľ nepamätám, i keď mi bol po jej rozbore v laboratóriu povedaný, ale na mňa sú to moc dlhé a ťažké slová.
|
||||||||||||
|
_________________ www.chsmoonstarr.estranky.sk www.mojemilezvieratka.estranky.cz I am in love with animals and I feel fine. |
|||||||||||||
|
Elba
Stálica
![]()
|
vacsinou su to bud trychophyton, alebo microsporum, mam dojem ze microsporum je menej caste ale svrbivejsie ako trychophyton..
ja som sa zatial stretla len s trychophytonom, u roznych zvierat, svrbive to nebolo, (akurat v tych vysokych stadiach skutocne doslo k odlupovaniu sa obrovskych lozisk a vzniku chrast) tak tipujem svrbivost na to microsporum (100% na to pozriem doma, z hlavy si nepamatam)... je este par typov plesni, ale tie tiez v hlave nenosim, na morkach pokial viem boli popisane trychophytony, microsporum a saprofyticke plesne.. edit:este so mzabudla na kvasinky Malassezia, u tych bolo popisane svrbenie, ked si dobre pamatam.... zase do urictej miery zavisi aj na citlivosti a vnimavosti jedinca, ja sa skrabem uz len pri slove plesen |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Mirra
Stálica
![]()
|
Hej, hej, je to individuálne
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
| svrab |
|
lumoska
Začiatočník
![]()
|
Tak aj my uz mame asi svrab, aj ked veterinar povedal, ze si nie je isty, ze mozno je to aj alergia. Mame dve morciatka, ale iba jednej vypadala srst, na bruchu uplne a po chrbte ma tiez lisiny a chrasty. Druha vsak nema ziadne priznaky, tak neviem. Ale tie injekcie su starsne, pichol ich obidvom a jedna drzala ako kamen a druhu zas museli traja ludia drzat:D...sa vet bal, ze infarkt dostane:/ Dufam, ze o tyzden to uz bude vnimat lepsie.
Btw.: som tu nova, som si pozerala an webe nieco o tych nasich potvorkach a sa mi to tu celkom zapacilo, dobre si vymenit info:) |
||||||||||||
|
_________________ Mima: punkac, Lily: naci (hladka), China: metal (coronet)...nase 3 gracie, najkrajsie:)) http://www.morcata.sk/forum/album_personal.php?user_id=2063 |
|||||||||||||
|
najki
Začiatočník
![]()
|
Tak vitaj lumoska, dufam, ze injekcie zaberu, nezabudni dezinfikovat, to ale asi vies. Mna zas tesi, ze pribudol niekto, komu slovenska gramatika nie je cudzia
|
||||||||||||
|
_________________ rozeťáci Stevie a Chico |
|||||||||||||
| Časy uvádzané v GMT + 1 hodina |
||
| Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre |