![]() |
| Hnedy moc |
|
Fiona
Nováčik
![]()
|
neviem kde je dobrý zverolekár, ale určite NECHOĎ na Topolčiansku ulicu. Zaslúžil sa o smrť jedného škrečka a skoro zapríčinil ďalšie dve.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Cuoredi
Pravidelný užívateľ
![]()
|
ten hnedy moc ma stale?? alebo iba obcas? Lebo nasi maju (teda aspon mavali) 3 druhy mocu: jeden taky do biela, druhy priesvitny a treti taky dohneda.. a ze vraj je to normalne..
V BA su dobri veterinari napriklad v Bennette alebo skus pozriet tuto temu: Zverejnite svojho veterinara http://www.morcata.sk/forum/viewtopic.php?t=230 |
||||||||||||
|
_________________ Fifi a Kuki |
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
akurat sme prisli z bennettu, nastastie tam bol doktor daniel, zistil, ze malinky ma zapal mocaku, tak doslat tri injekcie. chudatko pistal, ale teraz sa uz doma napchava a vymysla, zajtra ideme znova na injekciu, tak dufame, ze malinky sa coskoro uzdravi
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
tak dnes sme boli na dalsej injekcii a lekar nam povedal, ze to ma velmi silny zapal a ze musi brat antibiotika az 14 dni. teraz som sa zacala naozaj o neho bat, chudatko ma len dva mesiace a bojim sa, ze nezvladne tak dlho antibiotika
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Every
Užívateľ
![]()
|
drzim palce,malicky to musi zvladnut
a nezabudni k atb aj probiotika |
||||||||||||
|
_________________ ![]() |
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
lekar mi povedal, ze zatial nie su potrebne, tak neviem, vlastne ani neviem ake by som mu mala davat a ako, zatial mal pevne hovienka, tak preto zevraj netreba, povedal, ze nasadime keby sa to zmenilo
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Every
Užívateľ
![]()
|
treba hned,a potom este niekolko dni po vysadeni ATB.Aj ked ma este pevne hovienka,aj tak uz treba...K tomu zapalu sa mu este pokazi crevna mikroflora...ale rob ako myslis,aj ked malickeho nam tu asi skoro vsetkym bude luto,ked uz bude na prahu smrti...
|
||||||||||||
|
_________________ ![]() |
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Necakaj kym sa to zmeni
Urcite si tie probiotika pytaj a podavaj! |
||||||||||||
|
_________________ Daisy, Poppy a Lily The habit of keeping guinea pigs is extremely addictive |
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
Lucy pre maleho by som urobila vsetko na svete, len som o tom nevedela, ze je to tak potrebne, toto je moje prve morciatko a lekar mi povedal, ze nemusim
ale ked pisete, ze je to potrebne, tak samozrejme, ze mu budem davat |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Domqua
Pravidelný užívateľ
![]()
|
mozem sa opytat ako ho diagnostikoval? a urcil zapal mocoveho mechura? robil nejake odbery?
lebo myslim ze zafarbenie mocu je uplne bezne, moze byt biely az hnedy, zalezi aj od stravy a mnozstva vody, ktore vypije.. ak si sa bala, mala si nasadit dietu na par dni a potom by sa to upravilo, ak nie tak veterinar.. plakal ked cikal?..lebo inak nevidim vyznam v atb. veterinari casto daju morcatam atb, aj ked to absolutne nieje potrebne. a ak ti povedal ze "zatial netreba" probiotika tak sa hrozne mylil, a nabuduce mu povedz ze okamzite treba probiotika. svinky su na atb hrozne nachylne, a mozu dostavat len urcity druh a nie vsetko im spravi dobre, ale crevnu mikrofolu im to zaruceje narusi (este horsie ked sa atb podavaju cez papulku). |
||||||||||||
|
_________________ Tak často človek v srdci kryje čo nikdy nevie svet. Jak často srdce rana kryje, hoc slzy nevidieť. Jak často úsmev vynútime, hoc v srdci nám spí žiaľ a s úsmevom sprevádzame toho, kto nám to štastie vzal...
život je ako hodina matematiky.riešíš daný príklad,ale pomýliš sa..chceš chybu opraviť ale už nedá sa.....zvoní... Láska je strašne bohatá, láska, tá všetko sľúbi, no ten, čo ľúbil sklamal sa a ten, čo sklamal, ľúbi V živote sa často stáva, že i to, čo milujeme viac než seba, nás časom omrzí... |
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
zobrali mu vzorku mocu a cez nejaky pristroj zistili mnozstvo krvi v moci, ph, leukocity a podobne, potom cez mikroskop ci nema aj kamene, co nemal
ano pistal trocha, ked cikal a potom si aj ritku suchal probiotika som mu dala, kupila som hylak, na druhy den som to hovorila lekarovi, tak mi dal zajacie probiotika vola sa propoul, tak mu davam teraz to, co sa divim velmi mu to chuti vcera ked sme boli na injekcii, tak sa vycikal do prepravky, tak som poprosila lekara, nech nam spravi znova testy a vyslo, ze krv uz v moci nema, ma este trocha horsie vysledky, ale zevraj sa to velmi zlepsilo, tak nam povedal, ze pravdepodobne bude stacit 10 dni brat antibiotika tiez som si zistovala ci to nie je vela tych 14 dni, dvaja lekari mi povedali, ze tieto antibiotika prasiatka dobre znasaju a, ze ich potrebuju brat tak dlho aby z toho nevznikol chronicky zapal, keby sa to nevyliecilo poriadne |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Domqua
Pravidelný užívateľ
![]()
|
a jak vzali vzorku mocu?
potom je vsetko ok. som myslela ze len tak odbuka dobuka to povedal, lebo sa to stalo mojej kamoske -vet liecil morca na zapal mechura pritom to vobec nebolo ono..potom zrazu zmenili liecbu lebo prisil n to ze s mocovym mechurom to nema nic .. |
||||||||||||
|
_________________ Tak často človek v srdci kryje čo nikdy nevie svet. Jak často srdce rana kryje, hoc slzy nevidieť. Jak často úsmev vynútime, hoc v srdci nám spí žiaľ a s úsmevom sprevádzame toho, kto nám to štastie vzal...
život je ako hodina matematiky.riešíš daný príklad,ale pomýliš sa..chceš chybu opraviť ale už nedá sa.....zvoní... Láska je strašne bohatá, láska, tá všetko sľúbi, no ten, čo ľúbil sklamal sa a ten, čo sklamal, ľúbi V živote sa často stáva, že i to, čo milujeme viac než seba, nás časom omrzí... |
|||||||||||||
|
245zuzanka
Nováčik
![]()
|
velmi tazko
do druhej rano sme boli hore a cakali sme kym sa vycika a samozrejme nic, tak sme ho dali naspat do klietky tam sa hned vycikal do pilin k lekarovi sme dosli, ze sa nam nepodarilo zobrat moc, tak mu zacal vytlacat mocak, chudatko malinke pistalo jak dive, to sa mu tiez nepodarilo a potom jak som ho dala do prepravky tak si cikol, tak to nabral so striekackou |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ankislava
Stálica
![]()
|
Veru sikulka, ja som vzdy strcila morca do kybla, nakrmila uhorkou a o chvilku bolo. Vysat striekackou a upalovat zase k vet.
Vytlacanie mechura, to uz len znie strasidelne |
||||||||||||
|
_________________ Daisy, Poppy a Lily The habit of keeping guinea pigs is extremely addictive |
|||||||||||||
| Časy uvádzané v GMT + 1 hodina |
||
| Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre |